Glavni formular

20.8.-28.8. 2023. ; 12.10.-20.10.2023. - GARANTIRANI POLAZAK!

Bali 10 dana

Otok jednostavnosti, sklada i ravnoteže

20.8.-28.8. 2023.

12.10.-20.10.2023. - GARANTIRANI POLAZAK!

Bali je jedno od najomiljenijih spa odredišta na svijetu. Viseći vrtovi, terasasta polja, svježa organska hrana, satovi meditacije i joge vaše će putovanje učiniti nezaboravnim. Pronađite ravnotežu između svjetovnih užitaka i duhovne posvećenosti. Otkrijte kako su Balijci (potomci umjetnika, aristokrata i svećenika) unatoč izazovima modernog društva uspjeli zadržati ravnotežu i smirenost na otoku. Krajolik Balija čine rižina polja, bujno zelenilo koje prožima sve kutke Balija, terasasta polja i mnoštvo hramova ostavit će vas bez daha…

bali
  1. DAN: ZAGREB – ISTANBUL

Sastanak u Zračnoj luci Franjo Tuđman u Zagrebu te prijava na let 2 h prije. Slijedi polazak u 20:30 h prema Istanbulu. Dolazak u Istanbul predviđen u 23:40 h.

  1. DAN: ISTANBUL – BALI/UBUD

Slijedi nastavak leta u 01:50h prema Denpasaru. Slijetanje u Denpasar u 19:20h (lokalno vrijeme). Transfer do hotela 4* u Ubudu. Smještaj u hotel, noćenje.

  1. DAN: BALI / UBUD

Rani doručak. Jutro započnite opuštanjem uz sat joge (1h). Potražite sklad između tijela i duha, harmoniju estetike i forme te vaš unutarnji mir. Ostatak dana slobodan za kupanje u bazenu, sunčanje, opuštanje ili samostalno otkrivanje otoka. Predlažemo da istražite kako živi lokalno stanovništvo. Zbog snažnog utjecaja hinduizma, hramovi, palače, ali i obične obiteljske kuće na Baliju danas imaju ista arhitektonska pravila i filozofiju. Prostor mora odgovarati kozmičkom redu. Tipična balijska obitelj danas živi u prostoru okruženom visokim zidinama. Unutar dvorišta nalazi se desetak različitih kućica. Neke su kućice za ljude, neke za rižu, neke za bogove. Noćenje.

  1. DAN: BALI / UBUD / KINTAMANI / MOUNT BATUR / TAMPAKSIRING

Nakon doručka odlazak na izlet. Bali je poznat po svojim tradicionalnim plesovima. Prva stanica na ovom izletu je uživanje u vještom plesu balijskih plesača. Nakon toga vidjet ćete umjetnost izrade srebra i obrade drva. Put se nastavlja prema Kintamaniju, gdje ćete vidjeti prekrasno jezero Batur te aktivni vulkan Mount Batur. Nakon kratke stanke nastavak puta prema Tampaksiring, „Izvor Mladosti“. U ovom hramu nalazi se voda koja se koristi za razne vjerske hinduističke obrede. Povratak u hotel. Noćenje.

  1. DAN: BALI / UBUD

Doručak. Dan slobodan za vježbanje joge, kupanje u bazenu, sunčanje, opuštanje ili odlazak u prirodu. Bujno zelenilo prožima sve kutke Balija. Naselja su prožeta prirodom, svježa voda slijeva se niz terasasta polja, kroz hramske nasade i gradske šume prepune majmuna. Svako rižino polje ili šumski puteljak ima oltar i kapelicu posvećenu nekom bogu s hinduističkog panteona. Noćenje u hotelu.

  1. DAN: BALI / UBUD / NUSA DUA

Doručak. Odjava iz hotela u Ubudu i odlazak do hotela 4* na plaži u Nusa Dui. Smještaj. Dan slobodan za kupanje, sunčanje, opuštanje ili samostalno otkrivanje otoka. Predlažemo isprobavanje tradicionalne kuhinje otoka. Hrana na Baliju je nešto drugačija od indonezijske hrane. Glavna je svakodnevna hrana riža uz povrće i male količine ribe ili mesa. Začini se uvijek koriste. Turisti rijetko kad uživaju u pravim poslasticama jer se često ne poslužuju u hotelima i restoranima. Na nekoj od tržnica isprobajte Babur ayam (kaša od riže s piletinom), Lontong (riža kuhana na pari, smotana u list banane), nacionalno jelo Nasi campur (riža kuhana na pari s izborom mesa, povrća, tofua, tempeha i vrućeg sambala). Svakako isprobajte najpoznatije voće – durian. Groznog je mirisa, ali savršenog okusa. Zbog nesnosnog mirisa zabranjeno ga je unositi u pojedine hotele i u avion. Noćenje u hotelu.

  1. DAN: BALI / MOUNT AGUNG / BESAKIH / BUKIT JAMBUL / PENGLIPURAN / KERTA GOSA / NUSA DUA

Nakon ranog doručka odlazak na izlet do istočnog dijela otoka kojim dominira planina Mount Agung (3142m). To je najsvetiji i najviši vulkan na Baliju koji je eruptirao 1963. godine. Izgrađen na obroncima vulkana, Besakih hram je najvažniji i najstrašniji za hindu populaciju Balija. Zovu ga i „Majka hramova“. Stat ćemo i kod Bukit Jambul, kako bismo uživali u pogledu na prekrasnu dolinu. Ovdje ćemo se malo odmoriti i iskoristiti priliku za ručak. Na putu prema istočnom dijelu Balija moći ćete upoznati tradicionalno selo Penglipuran. Selo je jedinstveno zbog drugačije strukture društvene zajednice koja datira iz 16. st. Na povratku ćemo posjetiti Palaču pravde po imenu Kerta Gosa u Klungkungu. NAPOMENA: Preporučamo da za posjet Besakih hramu ponesete i odjenete tradicionalni sarong

(tradicionalna duga marama/pareo koja prekriva donji dio tijela). Povratak u hotel. Noćenje.

  1. DAN: BALI / BATUBULA / CELUK / NUSA DUA

Doručak. Prijepodne slobodno za kupanje, sunčanje, opuštanje. Bali je poznat kao raj za shopping. Ne znate gdje biste kupili kvalitetne suvenire? Oko 13h odlazimo iz hotela i vodimo vas na izlet kreiran isključivo za shopping. Potražite ručno izrađene suvenire u selu Batubula poznatom po klesarskoj umjetnosti ili pak selu Celuk poznatom po proizvodnji srebra i zlata. U nastavku putovanja pogledat ćemo umjetnička djela u selu Mas te doći u Ubud poznat po svojim galerijama i remek djelima tradicionalne i moderne umjetnosti. Na kraju vas pozivamo da pogledate poznati Kecak&Fire ples koji se izvodi samo navečer. Povratak u hotel. Noćenje.

  1. DAN: BALI / NUSA DUA / DENPASAR– ISTANBUL

Doručak. Slobodan dan za uživanje na plaži. Kasno poslijepodne slijedi transfer do zračne luke Denpasar te priprema za let prema Istanbulu. Polazak za Istanbul predviđen je u 21:10 h.

  1. DAN: ISTANBUL – ZAGREB

Slijetanje u 05:00 h. Slijedi let za Zagreb u 06:55h.

Predviđen dolazak u Zagreb u 08:00h.

CIJENA PUTOVANJA PO OSOBI:

20.8.: 1.560 € (od čega su zrakoplovne pristojbe 400 €)

12.10.: 1.620 € (od čega su zrakoplovne pristojbe 400 €)

Cijena aranžmana po osobi uključuje:

-prijevoz zrakoplovom iz Zagreba u ekonomskoj klasi (aviokompanija Turkish Airlines))

-transfer od zračne luke Denpasar do hotela i natrag,

-smještaj u hotelu 4* u Ubudu na osnovi 4 noćenja s doručkom i 3 noćenja s doručkom u hotelu 4* na plaži u Nusa Dui,

-sve razglede prema programu, 1 sat joge po osobi

-uslugu lokalnog agenta na destinaciji i troškove organizacije putovanja

Obavezna doplata:

Pristojbe zračnih luka podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja karte.

Cijena aranžmana ne uključuje:

-dodatne usluge, obroke i izlete ukoliko drugačije nije navedeno

-pratitelja putovanja: ukoliko bude prijavljeno min. 11 putnika uz doplatu od 1.590 kn

-putno osiguranje (preporučamo)

Doplata:

-doplata za jednokrevetnu sobu: 400 € / 3.013,80 kn

-doplata po želji za dodatne satove joge: 25 € / 188,36 kn osoba/sat

-dodatne usluge, obroke i izlete ukoliko drugačije nije navedeno

-pratitelja putovanja: ukoliko bude prijavljeno min. 11 putnika uz doplatu od 250 € / 1.883,63 kn

-putno osiguranje (preporučamo)

LET:

TK 1056 ZAGREB ISTANBUL 20:30 23:40
TK 66 ISTANBUL DENPASAR-BALI 01:50 19:20
TK 67 DENPASAR-BALI ISTANBUL 21:10 05:00
TK 1053 ISTANBUL ZAGREB 06:55 08:00

Završno pismo dostavljamo vam e-mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, imena hotela i sl.
Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa.

Više detalja: https://www.indonesia.travel/tw/en/news/latest-travel-regulations-to-enter-bali

Načini plaćanja:

Navedene cijene su za virmansko i gotovinsko plaćanje. Za kartično plaćanje agencija obračunava manipulativne troškove kartičara

Rezervacije: Tel: +387 33 466 367; info@globtour.ba; www.globtour.ba

Kontaktirajte nas

Zatražite naše usluge u uredima u Zagrebu, Sarajevu, Dubrovniku i Ljubljani ili nam pošaljite upit.
Glavni formular
©  2023 GLOBTOUR EVENT d.o.o.
crossmenu