Glavni formular

20.4. – 1.5.2024.

Japan 12 dana

Velika tura 2024

GARANTIRANI POLAZAK
20.4. – 1.5.2024. 
Hoteli 4*
Zrakoplovom iz Zagreba
Uključeni svi izleti i ulaznice, te kaligrafija
Cijena od 3.800 € po osobi

Predviđeni hoteli: 
Tokyo: Hotel East 21 Tokyo 4*
Hirošima: Crowne Plaza ANA Hiroshima 4*
Osaka: Art hotel Osaka Bay Tower 4*

japan
 1. dan: ZAGREB – DOHA, 20.04.2024.
  Sastanak putnika u zračnoj luci u Zagrebu dva sata prije leta. Prijava na let. Polijetanje zrakoplova Qatar Airways za Dohu u 16:30 sati. Dolazak u Dohu u 22:50 sati po lokalnom vremenu. Let traje 6 sati.
 2. dan: DOHA – ZL NARITA/TOKIO, 21.04.2024.
  Prijava na let za Tokio. Polet aviona iz Dohe u 02:05. Noćni let s obrocima na letu. Let traje oko 10 sati i 30 minuta. Dolazak u zračnu luku Narita International predviđen je u 18:35 sati. Nakon carinskih formalnosti sastanak s predstavnikom lokalnog agenta i odlazak u hotel. Smještaj. Noćenje.
 3. dan: TOKIO – CITY TOUR – ODAIBA - TOKIO, 22.04.2024.

Doručak. Odlazak na City tour Tokio. Prvo ćemo posjetiti četvrt Asakusa, u kojoj se nalazi jedna od najpopularnijih gradskih turističkih atrakcija, budistički hram Asakusa (po želji doplata za ulaznicu ako želite ući), poznat i kao Senso-ji. Hram je osnovan u 7. stoljeću i ima dugu povijest kulturnog i duhovnog značaja u Japanu. Posvećen je bodhisattvi Kannonu, za kojeg se vjeruje da donosi mir i blagostanje. Osim samog hrama, područje Asakusa također je dom nizu drugih atrakcija, kao što su svetište Asakusa, trgovačka ulica Nakamise i rijeka Sumida. Proći ćemo i kraj Carske palače s prekrasnim parkovima iz 17. stoljeća, koji su otvoreni za javnost samo dva puta godišnje. Pauza za okrepu. Nastavljamo prema najvišem tornju u Japanu - Tokyo Skytree, visokom 634 metra (ulaznica u cijeni). Proći ćemo i kraj Ginze, tzv. japanski Times Square, samo puno stariji, meka za shopping i uživanje u čaju, pogotovo vikendom kada je zatvoren za promet. Do Odaibe, futurističkog umjetnog otoka doći ćemo prelaskom preko Duginog mosta ili Rainbow bridge, koji je dobio naziv po svjetlima tijekom noći. Slobodno vrijeme u Odaibi. Povratak u hotel. Noćenje.

 1. dan: TOKIO – NIKKO – TOKIO, 23.04.2024.

Doručak. Cjelodnevni izlet u Nikko, središte šintoističkog i budističkog štovanja planina, a kao rezultat toga, tamo se nalaze mnogi važni hramovi i svetišta. Mi ćemo posjetiti Nikko Toshogu (ulaznica u cijeni), nacionalno blago Japana pod zaštitom UNESCO-a. Nakon hrama proći ćemo kraj jezera Chuzenji. Tzv. More sreće nastalo je prije 20.000 godina kada je planina Nantai eruptirala i blokirala rijeku. Slobodno vrijeme za okrepu. Za kraj izleta, posjet slapovima Kegon, koji se nalaze na jezeru u Nacionalnom parku Nikko. Slapovi su nastali kada je rijeka Daiya bila preusmjerena tokovima lave. Povratak u Tokio. Povratak u hotel. Noćenje.

 1. dan: TOKIO – MT FUJI – TOKIO, 24.04.2024. Doručak. Odlazak prema Oshino Hakkai, malom selu, smještenom u podnožju planine Fuji, odakle se pruža prekrasan pogled na planinu. Šetnja i slobodno vrijeme. Odlazimo na vožnju brodom po jezeru Kawaguchiko, odakle se pruža prekrasan pogled na planinu Fuji. Vožnja jezerom traje otprilike 20 minuta. Nakon vožnje brodom, slijedi vožnja panoramskom žičarom (Mt. Fuji Panoramic Rope way) do vidikovca. S vidikovca koji se nalazi na više od 1000 metara nv, pruža se panoramski pogled na jezero i planinu Fuji. Povratak u Tokio. Odlazak u hotel. Noćenje.
 2. dan: TOKIO - HIROŠIMA, 25.04.2024. Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak prema Tokio željezničkoj stanici kako bi se uputili brzim vlakom Shinkansen za Hirošimu, vožnja traje 4 sata za cca 850 km. Pripremite jednu torbu za jednu noć u Hirošimi.

Po dolasku slobodno vrijeme za okrepu. Odlazimo na izlet brodom do Miyaji otoka. 6 km od grada Hirošime, Miyajima je sveto mjesto šintoizma i budizma. Prekriven drevnim šumama, Misen San je najviši vrh na otoku, na 530 m nadmorske visine. Miyajima je glavni hram Itsukushima svetišta (uključena ulaznica), prvi puta izgrađen 593. godine a kasnije dorađen do današnje veličine, nacionalno blago Japana. Slobodno vrijeme. Povratak brodom u Hirošimu. Odlazak prema hotelu. Smještaj. Noćenje.

 1. dan: HIROŠIMA – OSAKA, 26.04.2024. Doručak. Odjava iz hotela. Posjet Atomic Bomb domu (ulaznice uključene u cijenu) i Memorijalnom muzeju mira, smještenom u Memorijalnom parku mira. Posvećen dokumentiranju atomskog bombardiranja Hirošime u Drugom svjetskom ratu, muzej je osnovan u kolovozu 1955. godine s Memorijalnom dvoranom mira u Hirošimi. Nastavljamo prema Osaki. Odlazak u hotel, naša „velika“ prtljaga nas čeka u hotelu. Smještaj. Noćenje.
 2. dan: OSAKA – KYOTO – OSAKA, 27.04.2024.

Doručak. Vožnja prema Kyotu, gradu u središnjem Japanu s bogatom kulturnom i povijesnom baštinom. Bio je glavni grad Japana više od tisuću godina i dom je mnogih hramova, svetišta i drugih znamenitosti koje odražavaju dugu povijest grada. Prvo ćemo posjetiti Arashiyama Bamboo, glavnu znamenitost Kyota. Stajati usred visokih stabljika bambusa oduševit će vas na prvi pogled. Ako brzo hodate možete za sat vremena proći cijeli dio, a za sporije, trebat će do kraja i tri sata. Nastavljamo prema Kinkakuji (ulaznica uključena) ili Zlatnom paviljonu, točnije hramu, čija su gornja dva kata prekrivena zlatnim listićima. Prvi kat je izgrađen od prirodnog drva i žbuke. Slobodno vrijeme za ručak. Posjet i svetištu Fushimi Inari Shrine koje se nalazi u okrugu Fushimi. To je jedna od najpopularnijih turističkih atrakcija u Kyotu, a poznata je po tisućama narančastih torii vrata koja vode na planinu. Svetište je posvećeno Inariju, šintoističkom bogu plodnosti, poljoprivrede i blagostanja. Vjeruje se da je Inari odgovoran za obilje usjeva, a svetište je popularno mjesto na kojem se farmeri i poslovni ljudi mole za uspjeh svojih akcija. Kratko ćemo se zaustaviti i u ulici poznatoj po Ryokan kućama – tradicionalnim japanskim gostinjskim kućama koje predstavljaju autentično iskustvo japanskog načina života. Povratak u Osaku. Povratak u hotel. Noćenje.

 1. dan: OSAKA – NARA – OSAKA, 28.04.2024.

Doručak. Odlazak prema Nari. Posjet Todaiji hramu (ulaznica u cijeni) poznatom po velikom brončanom kipu Bude i masivnoj drvenoj glavnoj dvorani, Daibutsuden. Dvorana hrama najveća je drvena građevina na svijetu i nacionalno je blago Japana (ulaznica u cijeni). Odlazak prema Nara parku, domu stotinama jelena koji slobodno lutaju, a koji se u Japanu smatraju svetima i grad ih štiti. Jeleni u parku Nara popularna su atrakcija, a posjetitelji mogu kupiti krekere da ih nahrane. Jeleni su poznati kao prijateljski nastrojeni i često prilaze posjetiteljima u potrazi za hranom. Park Nara popularno je turističko odredište, a posebno je prometno tijekom sezone cvata trešanja u proljeće. Slobodno vrijeme za ručak. Povratak u Osaku. City tour. Posjet Osaka dvorcu (ulaznica u cijeni) koji je u kasnom 16. stoljeću sagradio Toyotomi Hideyoshi, moćni ratnik i državnik koji je odigrao ključnu ulogu u ujedinjenju Japana. Dvorac je trebao služiti kao sjedište vlade Toyotomi i bio je najveći dvorac u Japanu u to vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

 1. dan: OSAKA – TOKIO, 29.04.2024.
  Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno jutro. Odlazak brzim vlakom Shinkansen iz Osake do Tokija (cca 2,5 sata). Po dolasku u Tokio smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.
 2. dan: TOKIO – KAMAKURA – YOKOHAMA – TOKIO, 30.04.2024.

Doručak. Cjelodnevni izlet u Kamakuru i Yokohamu. Prvo ćemo posjetiti Kamakuru, primorski japanski grad južno od Tokija. Poznato ljetovalište s budističkim hramovima i šintoističkim svetištima. Njegov najprepoznatljiviji orijentir je Veliki Buda u hramu Kotoku-in, 13 metara visok brončani kip koji još uvijek stoji pa čak i nakon tsunamija iz 15. stoljeća. Slobodno vrijeme za ručak. Nastavljamo prema Yokohami, koja je bila jedna od prvih japanskih luka otvorenih za vanjsku trgovinu iz 19.stoljeća. Posjet primorskoj četvrti Minato Mirai, gdje se nalazi 296 m visok toranj Landmark, odlazak u kinesku četvrt sa stotinama restorana i trgovina. Povratak u Tokio. Slobodno vrijeme za večeru i odlazak u zračnu luku Haneda, Tokio.

 1. dan: ZRAČNA LUKA HANEDA TOKIO – DOHA – ZAGREB, 01.05.2024.
  Prijava na let za Dohu u 01:00 sati. Dolazak u Dohu u 06:30 sati. Prijava na let za Zagreb u 08:30 sati. Dolazak u Zagreb u 13:25 sati.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:

20.04.: FM 3.800 € / RC 3.950 €

Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu

Rok za prijavu: 7 dana prije puta ili dok ima mjesta

Minimalan broj putnika: 20  /  Maksimalan broj putnika: 26

Cijena uključuje:

 • zrakoplovnu karta na relaciji Zagreb – Doha – Narita/Haneda International (Tokio) – Doha - Zagreb, ekonomska klasa
 • zrakoplovne pristojbe
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 30 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
 • 5 noćenja s doručkom u hotelu 4* u Tokiju
 • 1 noćenje s doručkom u hotelu 4* u Hirošimi
 • 3 noćenja s doručkom u hotelu 4* u Osaki
 • kaligrafija, umjetnost lijepog pisanja, predivno iskustvo
 • svi izleti prema programu (nema doplate)
 • prijevoz klimatiziranim privatnim autobusom
 • lokalnog vodiča na engleskom jeziku
 • napojnice za lokalnog vodiča i lokalnog vozača
 • ulaznice za: Asakusa Sensoji Kanon hram, Tokyo Skytree, Nikko Toshogu, Kegon falls, Oshino Hakkai, vožnja brodom jezero Kawaguchiko, Mt.Fuji Rope way (žičara),  izlet brodom na Miyaji otok sa ulaznicom za hram Itsikushima Jinja, Hirošima park Mira i muzej Atomske bombe, Hirošima memorijalni muzej, Kinkaku-Ji Zlatni paviljon, Fushimi inari Shrine, Todai-ji hram i Park jelena, Kamakura Buddha statue, Osaka dvorac
 • Vožnja brzim vlakom tzv. Shinkanshen vlakom, na relaciji Tokio – Hirošima i Shin Osaka - Tokio
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje:

 • doplatu za jednokrevetnu sobu 750 EUR (5.650,88 kn), obvezna doplata ako osoba spava sama u sobi
 • ulaznice za objekte i muzeje koji se samostalno posjećuju tijekom razgledavanja
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

Popusti i doplate:

 • trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni

Tajming leta:
QR 218 20APR ZAGREB DOHA 1630 2250
QR 806 21APR DOHA TOKYO 0205 1835
QR 813 01MAY TOKYO DOHA 0100 0630
QR 217 01MAY DOH ZAGREB 0830 1325

  Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Qatar Airways objavljenom u 2023. godini i podložna su promjeni.
  Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačan iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
  Organizator putovanja može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
  Završno pismo dostavljamo Vam e-mailom najkasnije 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu i vremenu sastanka putnika, vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja i sl.).
  Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta u USD ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
  Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
  Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
  Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
  Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.
  JAPAN

  Otočna država koja se nalazi u istočnoj Aziji. Sastoji se od četiri glavna otoka (Honshu, Hokkaido, Kyushu i Shikoku) i tisuće manjih otoka. Zemlja je poznata po jedinstvenom spoju tradicionalne kulture i moderne tehnologije. Japan ima bogatu povijest i osebujnu kulturu koja je na mnogo načina utjecala na svijet. Neki od najpoznatijih aspekata japanske kulture uključuju njezinu umjetnost, književnost, film, hranu i modu. U zemlji se također nalaze mnogi drevni hramovi i svetišta, kao i prekrasni prirodni krajolici, poput planine Fuji, najviše planine u Japanu. Službeni jezik Japana je japanski, a valuta je japanski jen. Glavni grad Japana je Tokyo, koji je jedan od najmnogoljudnijih i tehnološki najnaprednijih gradova na svijetu.

  Japan od 11. listopada 2022. g. ponovno omogućava ulazak i kretanje po državi bez posebnih ograničenja vezanih uz pandemiju koronavirusa. Ulazak je dozvoljen za sve kategorije putnika (kratkoročan i dugoročan boravak). Opća zabrana prelaska državne granice je ukinuta i ponovno je uveden bezvizni režim za hrvatske državljane (kao i državljane svih država članica EU i niza drugih država s kojima je takav režim postojao prije pandemije).

  Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

  Za državljane Bosne i Hercegovine viza za Japan je potrebna. Putovnica mora vrijediti minimalno 6 mjeseci nakon ulaska u Japan. Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani. Molimo da se prije uplate aranžmana konzultirate sa svojim liječnikom o rizicima putovanja. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

  Načini plaćanja:

  Navedene cijene su za virmansko i gotovinsko plaćanje. Za kartično plaćanje agencija obračunava manipulativne troškove kartičara

  Rezervacije: Tel: +387 33 466 367; info@globtour.ba; www.globtour.ba

  Kontaktirajte nas

  Zatražite naše usluge u uredima u Zagrebu, Sarajevu, Dubrovniku i Ljubljani ili nam pošaljite upit.
  Glavni formular
  ©  2023 GLOBTOUR EVENT d.o.o.
  crossmenu