Glavni formular

Individualni polasci iz Sarajeva

KAPADOKIJA

Program i izleti prema vašem odabiru i željama.
Kreiramo savršeno putovanje samo za vas!

Kapadokija

Zemlja lijepih konja" i nestvarne prirode Istoimena regija u kojoj se zapanjujuća prirodna ljepota miješa sa istorijskim znamenitostima predstavlja jedan od najljepših pejzaža svijeta Čudesne stijene neobičnog oblika oduševiće Vas već na prvi pogled U Kapadokiji su živjele drevne civilizacije helenska rimska hrišćanska i islamska Hiljadama godina unazad vulkanski pepeo se djelovanjem vode i vijetra oblikovao u stjenovite formacije tzv vilinske dimnjake U ovim stijenama ljudi su gradili kuće manastire pa i čitave podzemne gradove Sam pogled na ove neobične strukture ostavlja utisak nečeg magijskog i mističnog Kapadokija je jedna od najposjećenijih i najatraktivnijih regija Turske i već godinama unazad izmamljuje uzdahe svih posjetilaca Sve će Vam biti jasno kada prvi put pogledate i zaljubite se u pejzaž Kapadokije koji se nalazi na listi svjetske baštine UNESCO

KAPADOKIJA

LET BALONOM

Kapadokija iz vazduha «Čarobni let balonom». Pored bajkovitih prizora koji će vam trajno ostati u sjećanju Kapadokija se izdvaja po šarenim balonima. Oni su prva asocijacija na ovaj magičan grad i vožnja u njima je najomiljenija aktivnost posjetilaca koja pruža nezaboravnu avanturu i neponovljivo iskustvo.
Kapadokija se svake godine proglašava jednim od najboljih mjesta na svijetu za letenje balonom. Ovaj ćete let pamtiti cijeli život. Samo putovanje traje oko 3 sata od čega let oko 1 sat Izlet obično započinje između 4 i 5 sati ujutro, a traje do 7 8 sati ujutro.

Očekuje
vas jedno od najuzbudljivijih iskustava ovog putovanja

LET BALONOM

Zelena tura

Zelena tura počinje obilaskom podzemnog grada Derinkuju, koji je jedan od najvećih nasvijetu. U njemu je živjelo oko 50 000 stanovnika u 8 različitih nivoa i predstavlja najveći otkopani podzemni grad u Turskoj. Danas je u turističke svrhe otvoreno 4 nivoa, a šetajući kroz tunele otkrićemo fascinatnu mrežu vinarija, kuhinja i dnevnih boravaka koje datiraju još iz VII vijeka prije nove ere. Nakon toga odlazimo u dolinu Ihlara i prolazimo dugačkim kanjonom rijeke Melendiz, koja je nestvarna skupina isklesanih kamenih stijena u kojima se nalazi stotinjak kućica, ispresijecane brojnim riječicama. Pauzu od šetnje napravićemo u selu Belisirma, gde imamo slobodno vrijeme za ručak. Izlet nastavljamo do manastira Selime, najvećeg kamenog manastira u Kapadokiji sa velikom pećinskom katedralom i bajkovitim pogledom na okolinu. Po povratku u Uçhisar zaustavljamo se na spektakularnom vidikovcu koji gleda na dolinu golubova, gde ćemo saznati zašto su golubovi oduvijek zauzimali posebno mjesto u srcu mještana Kapadokije

Mistična tura

CRVENA TURA 

Tokom ove prelijepe ture ima ćete priliku da se upoznate sa najlepšim i najpoznatijim predjelima Kapadokije. Izlet počinjemo odmah nakon doručka, a naša prva stanica je veličanstveni vidikovac iznad grada Goreme, gdje ćemo od lokalnog vodiča dobiti informacije o bogatoj istoriji Kapadokije i jedinstvenim kamenim formacijama, čiji se geografski oblik formirao prije 10 hiljada godina. Poslije panoramskog pogleda obilazimo zamak Uchisar i najvišu tačku Kapadokije, muzej na otvorenom Goreme (pod zaštitom UNESCO a) u kojem se nalaze neke od najboljih primjeraka kuća i crkava u stijenama. Moguća posjeta fabrici tradicionalne turske grnčarije ili tkaonice ćilima. Put nas dalje vodi ka napuštenom selu Cavusin i mestu Avanos nakon čega pravimo pauzu za ručak i isprobavamo autentičnu tursku kuhinju. Na turi ćemo praviti fotografije u fascinantnoj dolini Pasabag, u Monkovoj dolini poznatoj po čuvenim vilinskim dimnjacima u obliku pečuraka, kao i u dolini Devrent poznatoj postijenama u obliku životinja.

SRCE KAPADOKIJE

Kontaktirajte nas

Zatražite naše usluge u uredima u Zagrebu, Sarajevu, Dubrovniku i Ljubljani ili nam pošaljite upit.
Glavni formular
©  2023 GLOBTOUR EVENT d.o.o.
crossmenu