Glavni formular

Šri Lanka i Maldivi - 10 dana

Let iz Zagreba


16.2 . – 24.2 .2024. 
GARANTIRANI POLAZAK

1. dan: ZAGREB – ISTANBUL
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije leta. Prijava na let. Polijetanje zrakoplova za Istanbul u 20:30 /20:00 (Turkish Airways). Dolazak u Istanbul u 23:40/00:10 drugi dan.

2. dan: ISTANBUL – COLOMBO

Prijava na let. Nastavak putovanja iz Istanbula za Colombo u 01:55. Dolazak u zračnu luku Bandaranayke International Colombo u 15:15 sati gdje će nas dočekati domaćin i vozač. Vožnja otprilike pola sata u smjeru Colomba. Panoramski razgled glavnog grada Šri Lanke, komercijalno područje Forta, nazvanog po staroj utvrdi koju su posjedovali Portugalci i Nizozemci. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Večera u hotelu. Noćenje.

3. dan: COLOMBO – PINNAWALA (MILLENIUM) – DAMBULLA – SIGIRIYA

Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak do utočišta slonova u Pinnawalla, (ulaznica u cijeni aranžmana). Razgled posjeda u pratnji stručnog vodiča. Cilj utočišta je potpuno zaustavljanje jahanja slonova i očuvanje te životinjske vrste. Razgled cca. 2 sata. Nastavljamo prema hotelu, smještaj. Kasnije popodne posjet najuočuvanijem hramu u Dambulli; Dambula Cave Temple (ulaznica u cijeni). Stijena se proteže 160 m nad okolnim ravnicama. Postoji više od 80 dokumentiranih spilja u okolici. Glavne atrakcije nalaze se u pet spilja koje sadrže kipove i slike. Ove slike i kipovi odnose se na Gautama Buddhu i njegov život. Postoji ukupno 153 kipa Bude, tri kipa kraljeva Šri Lanke i četiri kipa bogova i božica. Potonji uključuju Višnua i Ganešu. Murali pokrivaju površinu od 2.100 četvornih kilometara (23.000 četvornih metara). Slike na zidovima spilja uključuju iskušenje demona Mara i Buddhinu prvu propovijed, razgled otprilike sat vremena. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

4. dan: SIGIRIYA – KANDY

Rano ustajanje te odlazak na  Sigiriya Rock ili Lavlji kamen (ulaznica u cijeni) kako ga svi zovu, zbog ogromnog lava koji je nekoć stajao na ulazu u tvrđavu. Mi ćemo se popeti na vrh i prijeći preko tisuću stepenica, a prije samog penjanja proći ćemo pokraj zadivljujućih vrtova. Bit će naporno, ali prizor na vrhu je toliko impresivan da nećete požaliti, riječ je o jednoj od najvećih atrakcija Šri Lanke. Kraće slobodno vrijeme za kupnju suvenira i odlazak prema hotelu. Oni koji se ne osjećaju spremno za penjanje, mogu ostati spavati u hotelu. Doručak. Spremanje stvari, osvježenje nakon jutarnjeg napora. Vožnja sat i pol do Matale, tj. vrta začinskog bilja, poznatijeg kao Spice Garden. Posjet vrtu uz lokalnog vodiča te mogućnost kupnje najboljih začina. Nastavljamo prema gradu Kandy. Posjet hramu Tooth Relic (ulaznica u cijeni). Budistima na Šri Lanki i diljem svijeta, Kandy je jedno od najsvetijih mjesta jer je dom Dalada Maligawa, tj. hram u kojem se čuva zub Lorda Buddhe. Odlazak u hotel. Smještaj. Večera. Noćenje.

5. dan: KANDY – NUWARA ELIYA

Doručak. Odjava iz hotela, posjet plantaži čaja. Kasnije odlazak prema stanici vlaka, odakle kreće vožnja vlakom (2.razred, karta uključena u cijenu) do Nuwara Eliya.

Vožnja traje cca. 3-4 sata. Prekrasna priroda i očaravajuće zelenilo ostavit će vas bez daha i bez obzira na to što vlak nije klimatiziran, vjetar kroz otvoren prozor dovoljno će vas rashladiti i opustiti. Po dolasku kraći razgled Nuwara Eliya. Slobodno vrijeme te odlazak u hotel. Smještaj. Večera. Noćenje.

6. dan: NUWARA ELIYA – COLOMBO - MALDIVI

Doručak. Polazak prema Colombu. Po dolasku odlazak prema Pette, najpoznatijem bazaru. Posjetit ćemo i hinduistički i budistički hram te džamiju Jumi Ul Alfar Jumma. Obilazak nizozemske crkve Wolfendhal, sudova Hulftsdorp Law, kroz rezidencijalno područje Cinnamon Gardens, te završavamo na Trgu nezavisnosti i Međunarodnoj konferencijskoj dvorani Bandaranayake Memorial. Slobodno vrijeme. Odlazak prema zračnoj luci. Prijava na let za Male. Polet aviona u 21:40 (Turkish Airlines). Dolazak u zračnu luku Male, Maldivi u 22.45. Transfer brodom do hotela. Noćenje.

7. dan: MALDIVI

Doručak. Dan za odmor. All inclusive.

8. dan: MALDIVI
Doručak. Dan za odmor. All inclusive.

9. dan: MALDIVI
Doručak. Dan za odmor. All inclusive. Kasna odjava (u cijeni aranžmana) iz hotela te odlazak oko 21:00 sati transfer brodom prema zračnoj luci Male. 

10. dan MALDIVI – ISTANBUL – ZAGREB
Prijava na let za Istanbul u 00:05. Dolazak u Istanbul u 06:50 sati po lokalnom vremenu. Polet aviona za Zagreb u 08:15 sati. Dolazak u Zagreb u zračnu luku u 08:25 sati.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi 27.10.2023: FM 2.653,13€ / RC 2.719,50€

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi 16.02.2024.: FM 2.990 € / RC 3.050 €

Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu

Rok za prijavu: 7 dana prije puta ili dok ima mjesta

Minimalan broj putnika: 20  /  Maksimalan broj putnika: 30

Cijena uključuje:
• zrakoplovnu karta na relaciji Zagreb – Istanbul – Colombo – Male – Istanbul - Zagreb, ekonomska klasa
• zrakoplovne pristojbe
• uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 30 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
• 4 noćenja u hotelima 4, Šri Lanka na bazi usluge polupansiona (doručak i večera), • 3 noćenja u hotelu 4 na Maldivima (all inclusive usluga, doručak ručak i večera),
• dodatno kasna odjava iz hotela na Maldivima zadnji dan zbog kasnog poleta aviona s uslugom punog pansiona,
• Ulaznica za utočište slonova,
• Ulaznica za Dambulla hram,
• Ulaznica za Sigeriya Lion Rock,
• Posjet vrtu začina,
• Tipični ples u Kandyu,
• Vožnja vlakom 2.razred na relaciji Kandy – Nuwara Eliya,
• prijevoz klimatiziranim privatnim autobusom ili mini-busom prema programu,
• voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku,
• lokalnog vodiča,
• pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje:
• vizu za Šri Lanku, najbolje napraviti unaprijed preko interneta, 35 usd, www.eta.gov.lk, djeca do 12 godina ne plaćaju
• doplatu za jednokrevetnu sobu (995,42€), obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi
• napojnice vozačima i vodičima, 30 usd po putniku za sve napojnice
• putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Popusti i doplate:

 • Popust za dijete (5-11 godina) u trokrevetnoj sobi i pratnji 2 odrasle osobe iznosi 500 €
 • trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni

Informacije o avio prijevozniku: Turkish Airlines  

Polazak 16.02.2024.

TK1056  16FEB  ZAG IST         2000 00:10 (17FEB)

TK 730   17FEB  IST CMB        0210 1535

TK 731   21FEB  CMB MLE       2140 2245

TK 731   24FEB  MLE IST         0005 0650

TK1053  24FEB  IST ZAG         0815 0825

VAŽNE INFORMACIJE

 • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Turkish Airways objavljenom u 2022./2023. godini i podložna su promjeni.
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačan iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
 • Organizator putovanja može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
 • Završno pismo dostavljamo Vam e-mailom najkasnije 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu i vremenu sastanka putnika, vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja i sl.). 
 • Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u USD ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
 • Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
 • Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
 • Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

ŠRI LANKA - Dragulj Indijskog oceana, Šri Lanka, otočna je država u južnoj Aziji koja zauzima otok Šri Lanku (u prošlosti poznatiji kao Cejlon) te nekoliko manjih otočića u Indijskom oceanu, jugoistočno od Indijskog poluotoka.

U ljepotama ovog otoka uživao je poznati moreplovac i pustolov Marco Polo, koji je o njemu pisao u srednjem vijeku.

Službeni naziv ove otočne države je Demokratska Socijalistička Republika Šri Lanka, a u njoj živi preko 21 milijun stanovnika. Dvije najveće zajednice čine Singalezi, koji su većinom Budisti (75 posto) i Tamili čija je religija tradicionalno Hinduizam (18 posto). Na otoku živi i značajna sunitska muslimanska zajednica, njih 7 posto, čiji pripadnici govore tamilskim jezikom. Šri Lanka je bogata impresivnim vodenim slapovima, a najveći dio zemlje zauzimaju nizine i brežuljkasta područja. Planine ćete vidjeti samo u unutrašnjosti otoka, a njihov najviši vrh je Pidurutalagalom i visok je 2.524 metra. Diljem zemlje ima ukupno 103 vodena slapa, od kojih je najpoznatiji i najveći Bambarakanda Falls s visinom od 240 metara.

Glavni grad Šri Lanke je Colombo koji je smješten na zapadnoj obali otoka, a u njemu živi više od dva milijuna stanovnika. Naziv Colombo uveli su Portugalci početkom 16. stoljeća, a vjeruje se da je ono došlo od naziva Kolon thota što znači “luka na rijeci Kelani”. Colombo je ujedno i najveći grad Šri Lanke te poslovno i ekonomsko središte koje se razvija ubrzanim ritmom i neprestano mijenja svoju vizuru.

Najmodernije građevine i neboderi uobičajena su pojava u Colombu, a u nekim dijelovima grada zateći ćete očuvanu tradicionalnu arhitekturu. Uz brojne hinduističke i budističke hramove, svakako posjetite Pettah bazar gdje je cjenkanje gotovo obavezno. Hramove i palače u prošlosti su gradili svećenici i ratnici, kao zalog bogovima za njihovu naklonost.

Kada ste u Šri Lanki, vrijedi posjetiti i gradić Nuwara Eliya, kojeg još nazivaju i “Mala Engleska” zbog traga koji je ovdje ostavila britanska vladavina. Posebno je zanimljiva tamošnja tvornica čaja, a možete razgledati i u Spice Gardenu, poznatom po najraznovrsnijim začinima.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za državljane Republike Hrvatske viza za Šri Lanku je potrebna. Putovnica mora vrijediti minimalno 6 mjeseci nakon ulaska u Šri Lanku te imati barem dvije prazne stranice za vizu. Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.Molimo da se prije uplate aranžmana konzultirate sa svojim liječnikom o rizicima putovanja. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

MALDIVI

službeno Republika Maldivi su otočna država u Indijskom oceanu, jugozapadno od Indijskog poluotoka. Sastoje se od oko 1200 otoka grupiranih u 26 atola, među kojima je oko 200 naseljenih, a daljnjih 80 se koristi samo za turizam.

Službena religija je islam, a jezik većine stanovništva je divehiindoeuropski jezik srodan singaleškom, glavnom jeziku Šri Lanke. Gospodarstvo se temelji na turizmu i ribarstvu.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za državljane Republike Hrvatske viza za Maldive nije potrebna. Putovnica mora vrijediti minimalno 6 mjeseci nakon ulaska. Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani. Molimo da se prije uplate aranžmana konzultirate sa svojim liječnikom o rizicima putovanja. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju, a zatim 72 sata prije putovanja završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 20, a maksimalan broj putnika je 30. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 20 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja. Agencija ima pravo izmjene cijene ako dođe do promjene tečaja za više od 1,5% u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ako dođe do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera.


Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. https://www.ideaputovanja.hr/hr/opci-uvjeti-s10

Kontaktirajte nas

Zatražite naše usluge u uredima u Zagrebu, Sarajevu, Dubrovniku i Ljubljani ili nam pošaljite upit.
Glavni formular
©  2024 GLOBTOUR EVENT d.o.o.
crossmenu